Wat is de beste manier op om op El Hierro te raken?

El Hierro is een wat meer afgelegen eiland. Naar de eilanden Tenerife, Gran Canaria, Fuerte Ventura en Lanzarote zijn er rechtstreekse vluchten vanuit België/Europa, maar naar El Hierro is dit niet het geval. Op dit eiland zul je ook zo goed als geen toeristen terugvinden. Maar hoe raak je dan het beste op het eiland?

El Hierro is het meest zuidwestelijk gelegen eiland (links onder op de foto)

Hoe raak je het beste op dit eiland? 

Je neemt best eerst het vliegtuig naar Tenerife, dan een bus/taxi naar de haven van Los Cristianos en dan zo de veerboot naar El Hierro. Met de veerboot kom je dan aan in Valverde, de hoofdstad van El Hierro. 

Er zijn ook lokale vliegtuigmaatschappijen die hoofdzakelijk tussen de Canarische eilanden vliegen. Binter Canarias en Canaryfly. Deze maatschappijen hebben kleine vliegtuigen waardoor je wat sneller op het eiland kan raken, maar indien je geen lokale bewoner bent is dit duur. Voor bewoners van de Canarische eilanden is zo’n vliegticket gemiddeld €10-50, voor toeristen is dit al snel €200-300. Een veerboot is dus een veel goedkopere optie. 

Vanuit België/Nederland kun je niet rechtstreeks naar El Hierro vliegen. 

De veerboot voor 2 personen + een auto kostte ongeveer €200 retour. Wanneer je zonder auto gaat, kost dit ongeveer €20-40 per persoon retour.

Er zijn 2 maatschappijen van veerbootdiensten, namelijk Fred. Olsen Express en Naviera Armas maar naar El Hierro vaart enkel Naviera Armas.

Een ticket kun je via deze site boeken: 

https://www.navieraarmas.com/

Let op: Er varen ongeveer maar 1-2 boten per dag. Op sommige dagen varen er zelfs helemaal geen boten! Plan dit dus goed op voorhand zodat je zeker op tijd een boot hebt! 

De boottocht op de ferry duurt ongeveer 2uur. Je neemt best een dikke pull mee, want de airco kan nogal hard staan aan boord. 

Hopelijk was deze info nuttig! Heb je nog vragen over El Hierro of andere Canarische eilanden bezoeken? Stel ons gerust een vraag via te comment’en op deze blog of stuur een berichtje op instagram naar sunkissedstoriesbyjoyce. PS je kunt ook al heel wat info terugvinden in de andere blogs zoals reisdagboek El Hierro, algemene info El Hierro, wat te doen in El Hierro…

Plaats een reactie