22 leukste dingen om te doen in Tenerife!

1) Citytrip Santa Cruz en La Laguna + Playa Las Terresitas

Santa Cruz is de huidige hoofdstad van Tenerife, vroeger was La Laguna de hoofdstad. Ze zijn allebei zeker een bezoekje waard! Santa Cruz is een drukkere stad met een winkelstraat, voetbalstadion en verschillende bars, restaurants en parken. Deze stad is ideaal om een dagje te shoppen en de verschillende parkjes te bezoeken. Wanneer je graag aan het strand ligt, ligt er op ongeveer 10min rijden van Santa Cruz een prachtig strand! Naar mijn mening is Playa de Las Teresitas het mooiste strand van Tenerife. Meer uitleg over dit strand kun je vinden onder ‘reisdagboek Tenerife’.

La Laguna moet je vooral bezoeken voor de gezellige straatjes en kleurrijke huizen in koloniale stijl! Je waant je een beetje in Cuba. Kom hier wel best op een zonnige dag, want op bewolkte dagen kan het hier heel koud zijn. Neem dan zeker een dikke pull en sjaal mee. Daarnaast vind je hier ook enkele authentieke winkeltjes en restaurantjes.

2) Montes de Anaga

Op ongeveer een 10min rijden van La Laguna of 20min van Santa Cruz vind je Montes de Anaga. Dit is een groot bos waar je met de auto door kunt rijden. Je hebt er verschillende miradores/uitzichtpunten. Op 1 van de uitzichtpunten zie je de kronkelende wegen die ernaartoe leiden. Daarnaast is er ook een wegje waar de bomen zo dicht bij elkaar staan dat je de lucht niet meer ziet. De bomen vormen een soort van dak boven je hoofd. Dit is een supercoole plaats om foto’s te nemen!

3) Black beach Playa del Roque de las Bodegas

Op iets meer dan een halfuurtje rijden van La Laguna vind je het mooiste zwarte strand van Tenerife! Het is aangeraden om hier met de auto naar toe te rijden, want het strand ligt redelijk afgelegen. Je hebt er wel bussen, maar slechts 1 om het uur en je zou verschillende overstappen moeten maken. Net omdat het zo afgelegen was, vonden wij het hier zo leuk! Behalve enkele surfers in het water, was er hier helemaal niemand. Wij konden hier volledig tot rust komen. Er lagen nergens mensen op het strand en er stonden ook geen voetstappen in het zand, waardoor je hier prachtige foto’s kon maken. Daarnaast kon je er ook genieten van hoge golven!

4) Natural pools Garachico

Garachico staat bekend om zijn natural pools. Je zit dus beschermt tussen de rotsen (dus je kunt niet in sterke stroming terechtkomen en afvaren in de zee), maar doordat het zeewater over de rotsen gaat, zwem je toch in het zeewater. Dit is echt een aanrader wanneer je een auto ter beschikking hebt! Ga hier wanneer het mooi weer is zeker eens naartoe! In de winter is het ideaal om dit te bezoeken tussen 13u-16u omdat het dan nog lekker warm is. Wanneer je hier graag alleen wil zijn en wat privacy wil, raden we je aan om hier ’s morgens vroeg naartoe te gaan. Dit is trouwens volledig gratis!

5) Punta de Teno lighthouse

In Punta de Teno heb je een mooie oude vuurtoren en een rotsenstrand. De natuur is hier werkelijk prachtig! De authentieke rotsen, bergen en het helderblauwe water zijn ongelofelijk! Heel mooi om er te snorkelen en rond te wandelen. Wat heel speciaal is dat de weg naar Punta de Teno gebruikt werd als filmlocatie voor een film. En nog wel 1 van onze lievelingsfilms: Fast and Furious! Dus weet dat als je op deze baan rijdt, Paul Walker, Vin Diesel etc. hier ook gereden hebben! Hoe cool is dat? Je moet ook weten dat sinds kort het laatste stuk van de weg TF-445, dat Buenavista del Norte met Punta de Teno verbindt nog enkel vóór 10u00 uur en na 19u00 uur met eigen wagen kunt bereiken. Tussen 1 juli en 30 september wordt dit uurrooster verlengd, nl. van 9u00 tot 20u00. Tijdens deze uren kun je de bus (guagua) lijn 369 van TITSA nemen. Deze passeert om het uur.

6) El Drago

Dit is de oudste boom uit Tenerife, er wordt gezegd dat hij 1000 jaar oud is. Wij raden u aan om de boom gewoon vanaf de straat te gaan bezichtigen. Vanaf de straat kun je hem even goed zien als vanuit het park en hoef je geen entree geld te betalen.

bron: cavitatis

7) Volcán El Teide

De Teide is de grootste vulkaan in Tenerife. Daarnaast is het ook het hoogste punt van heel Spanje met zijn meer dan 3km hoogte. De Teide kun je langs 3 verschillende wegen en 3 verschillende uiteinden van het eiland binnen/buitenrijden. Wanneer je meerdere dagen op het eiland bent, kun je eens langs alle 3 de wegen proberen. Wij vinden de mooiste rit om op en af te rijden vanaf Guía de Isora en Chío vanaf het zuiden en vanaf La Orotava vanaf het noorden. Breng warme kleren mee, want hoewel het soms 25°C is in het zuiden, kan het hier vriezen!

8) Playa San Juan

Playa San Juan is een stadje in het uiterste zuiden van Tenerife. Vanaf hier heb je het beste uitzicht over het eiland La Gomera. Je hebt er een rustige promenade langs een rotsenstrand en een klein haventje. Wanneer je meerdere dagen op het eiland bent, raad ik zeker aan om dit te bezoeken. Wanneer je maar gelimiteerde tijd hebt, kun je deze skippen.

9) Playa las Américas

Playa las Américas is de één van de toeristische steden van Tenerife. Hier vind je de meeste winkels, bars en restaurant van het hele eiland. Wij raden aan om hier aan het strand te gaan dineren en daarna een wandeling te maken. Je kunt hier ook verschillende dagen aan het strand spenderen. Er is hier ook een surfstrand voor de surfers onder jullie.

10) Los Cristianos

Los Cristianos is naast Playa Las Américas de grootste toeristische stad. Hun strand, Playa de Las Vistas, is ook verkozen tot het mooiste en beste strand van Tenerife. Hier vindt je ook veel winkels bars en restaurantjes. Wij raden ook aan om ’s avonds een wandeling te maken langs CC Safari waar er dan een fonteinenshow plaats vindt.

11) Candelaria

In Candelaria kun je de standbeelden van de fameuze patroonheiligen van de Canarische eilanden terugvinden. Daarnaast is er ook een leuke promenade met een grot van waaruit je een mooi uitzicht hebt over het dorp en het water. Er is een kleine winkelstraat met vooral toeristenwinkeltjes. Wij raden aan om hier ’s ochtends vroeg te komen en te wandelen langs de voorouders, de kerk van de patroonheilige van de canarische eilanden en dan hier ’s middags iets te eten en dan heb je het hier wel gezien.

12) El Médano

El Médano is HET windsurfstrand van Tenerife! Je kunt er veel wandelen, de windsurfers bewonderen en aan het strand liggen. El Médano staat erom bekend dat er enorm veel wind is, dus dit is wat moeilijker om lang aan het strand te liggen.

13) Boek een surfles

Je kunt op verschillende plaatsen in Tenerife surfles volgen. De meeste surfscholen vind je terug in Playa Las Américas en El Médano. De prijzen variëren tussen de €20-100 per surfles.

14) Platanero bezoeken

Een lokale bananenplantage bezoeken is volgens ons een must do. Canarische bananen zijn uitverkozen tot de beste bananen van de wereld! Zeker een bezoekje en een proefsessie waard!

15) Dagtrip naar La Gomera

La Gomera is het eiland die het dichtste bij Tenerife ligt. Persoonlijk vinden wij dit HET mooiste eiland van de canarische eilanden! Wij hebben hier echt ons hart verloren. Het eiland is veel tropischer dan Tenerife. Wij waanden ons in een subtropisch regenwoud. Het eiland is veel authentieker dan Tenerife omdat er bijna geen toeristen zijn en ook weinig lokale inwoners. Je ziet er prachtige kliffen, watervallen, grotten, bananenplantages, palmboomolieplantages… De prijs voor de dagtrip inclusief ophalen aan hotel, ferryboot, vervoer ter plaatse, lokale gids, lunch in een restaurant… was €60 per persoon. Lees meer over onze dagtrip bij ‘reisdagboek Tenerife’

16) Watersport

Omdat het elke dag warm is in Tenerife, kun je er veel watersporten doen zoals onder andere jetski’s, bananenboot, snorkelen, duiken… Zeker de moeite waard!

17) Paragliding

Voor de durvers onder jullie kun je paragliden vanaf de Teide in het noorden van Tenerife. De natuur in het Noorden is wondermooi. Dit is dus ook de perfecte locatie om te paragliden.

18) Masca

Masca is naar onze mening HET mooiste plekje van Tenerife! Een echte MUST VISIT dus! Wanneer je een auto hebt, kun je hier zelf naartoe rijden en anders kun je een excursie boeken. Waarschuwing: De weg naar Masca bestaat uit de ene bocht na de andere bocht en de baan is ook opwaarts. Wanneer je terug weggaat van Masca is de weg uiteraard neerwaarts. Raak je dus snel auto ziek, pak je best op voorhand een pilletje. Je mag toch wel zeker een uur tot anderhalf uur rekenen om boven te raken in Masca vanaf het zuiden. In de klif van Masca kun je een afdaling maken tot aan de zee. Daarna brengen een boot en bus je terug naar boven. Heel leuk om te doen! Vergeet geen wandelschoenen mee te nemen. Opgepast: tot op heden is de afdaling verboden omdat ze verbeteringswerken aan het uitvoeren zijn voor de veiligheid van iedereen.

19) Boottocht dolfijnen spotten

Een catamaran boottocht dolfijnen/walvissen spotten is heel leuk. Wij zelf hebben een mama dolfijn met haar 2 jongen kunnen zien die onze boot een tijdje volgen! De prijs bedraagt ongeveer €40 per persoon. Lees meer op ‘reisdagboek Tenerife’

20) Siam Park en Loro Parque

Siam park is uitverkozen tot het beste waterpretpark van de wereld. Hier kun je een hele leuke dag beleven met de ganse familie, er is voor elk wat wils. Loro Parque is de dierentuin, geassocieerd met Siam Park. Je hebt er een leuke doorzichtige onderwatertunnel van waaruit je de vissen en haaien kunt bewonderen. Een combiticket voor Siam park en Loro Marque bedraagt €60 per volwassene.

Bron: viator.com

21) Voetbalmatch CD Tenerife

Tenerife heeft zijn eigen voetbalploeg. Ze spelen in de Spaanse tweede klasse (Segunda División) van het betalend voetbal. Wanneer je geluk hebt, spelen ze tegen een bekende ploeg zoals Bilbao, Real Madrid… Wij vonden de temperatuur en de sfeer in het stadion heel aangenaam! In tegenstelling tot in België waren alle supporters pipa’s/zonnebloempitjes aan het eten i.p.v. sigaretten te roken en waren ze niet op elkaar aan het roepen. Dit stadion ligt in de hoofdstad Santa Cruz. Wanneer je een dagje naar de hoofdstad gaat, is het leuk om eens een voetbalmatch mee te pikken.

22) Montaña Roja beklimmen

Wandel je graag? Dan is Montaña Roja de ideale plaats! Helemaal boven heb je een zeer mooi uitzicht! Vergeet wel geen wandelschoenen aan te doen. Meer uitgebreidere info kun je terugvinden bij ‘reisdagboek Tenerife’

Eén opmerking over '22 leukste dingen om te doen in Tenerife!'

Plaats een reactie